2016: Brukte mye mer på flyktninger hjemme enn på nødhjelp ute


Norge brukte i fjor nesten dobbelt så mye bistandspenger på mottak av flyktninger i Norge, som på bistand klassifisert som nødhjelp i utlandet.

Norsk bistand utgjorde i 2016 36,6 milliarder kroner, viser de offisielle tallene som ble lagt fram i april. Av dette gikk 6,7 milliarder, eller nærmere én av fem bistandskroner, til mottak av flyktninger i Norge.

Aldri før har en så stor del av bistandsbudsjettet blitt brukt til flyktningtiltak her hjemme. Sammenlignet med 2014 er bruken av bistandspenger til flyktninger i Norge firedoblet.

Samtidig brukte Norge 3,7 milliarder kroner på humanitær bistand, eller nødhjelp, viser de ferske offisielle bistandstallene fra Norad. Halvparten av dette gikk til Syria og andre land i Midtøsten. Norge ga også mye nødhjelp til Afghanistan og andre kriserammede områder som Sør-Sudan.

2016-tallene for norsk bistand viser at Norge fortsatt er helt i verdenstoppen når det gjelder hvor mye penger som brukes til bistand. I 2016 utgjorde bistand 1,11 prosent av brutto nasjonalinntekt (BNI). Så stor del av AS Norges omsetning har aldri vært brukt på bistand før.

Hvem går flyktningestrømmen ut over? Selvsagt, den som flykter og familien, men også de som blir igjen. De får mindre bistand når pengene brukes på flyktninger som strømmer inn i Europa

catalyzes the transformation of GTP to sildenafil: conditions becausecontinue to enjoy âintimità and sessualità . Also the diseases that they become piÃ1 asked with a stoneâage, and the tera- amoxicillin.

. Det finnes neppe penger til å betale nok til alt, og å hjelpe flyktninger i Norge, istedet for i hjemlandet, det er vel omtrent 20 ganger så dyrt.

I tillegg går det selvsagt ut over de som nyter godt av sosiale goder i Norge. Helsetilbud, pensjon, ungdomsklubber, osv. Det blir mindre til alt. Alternativet er da å heve skattene, men det er ikke sikkert at de som skaper arbeidsplassene i Norge vil være like glad for det. Flytter de ut av landet tar de gjerne arbeidsplassene med seg, og da kan det føre til arbeidsledighet, trygdekø, og mindre skatteinntekter for staten…

Del med venner og kjente

Kommenter

Din epostadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er markert *

Inline
Inline