Poreč, Kroatia – Ikke overfylt av nordmenn, men noen finner veien…

Poreč er det største og mest velutviklede feriestedet i Istria. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og blankpolerte brosteinsbelagte gater med små torg og flotte kirker
. Den største severdigheten er den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet, som står oppført på UNESCOs prestisjetunge verdensarvsliste.

Lokalbefolkningen er litt sånn begge deler, men stort sett hyggelige når man går på restauranter, hotell, eller andre som lever av turister.

Det som må være den eldste delen av sentrum består av gamle steinhus, noen sikkert 1000 år gamle. Man kan rusle gjennom smale brosteinsgater som åler seg gjennom den gamle bebyggelsen.

God mat – Italiensk preg

Kanskje ikke rart at maten bærer litt italiensk preg

• Smoking viagra online therapy and the subsequent resumption of sexual activity is.

. Om ikke en kort rotur, så kunne de sikkert i oldtiden ro over til Venezia. Turistene må benytte større båter, men prisen for en dagstur passer kanskje ikke hvilken som helst lommebok.

Bading i Poreč

Det er bygget mange badeplattformer, kailignende områder der man kan leie solsenger og nyte solen. Den som ønsker en svømmetur eller avkjøling kan gå ut på stiger som er satt opp på enden av korte “moloer”. Helt greit!

Utflukter

Da vi var i Poreč ble det ikke tid til mange utflukter i løpet av de 4 dagene vi var der, men vi tok en kjøretur noen mil sør for Poreč for å se amfiteateret i byen Pula.

Ikke helt som Colosseum i Roma, men et imponerende byggverk som i kjelleren hadde en utstilling av olivenolje krukker hentet opp fra forliste båter som forsvant en gang for lenge, lenge siden.

For å komme dit kjører man fra Poreč ut på hovedveien og setter nesen mot sør. Bompenger er noe de har mye av i Kroatia, så man må betale for å komme ut på hovedveien. 60 km lenger sør betaler man igjen og svinger av inn til Pula.

Er man fleksibel på dato kan man finne flybilletter fra Norge, til Pula, helt ned i 2.500 kroner.

Charter eller bestille selv?

Charterpriser varierer med sesong, men det gjør selvsagt også flybilletter og priser på hotellrom, så det er kanskje ikke bare et svar på det spørsmålet. Uansett; Poreč har mer enn 400 hoteller, så det skulle være mulig å finne et godt tilbud. Reiser man 2 sammen vil man nok komme godt under charterpris, uansett.

Parkering i Poreč

Kjører du bil så vit at det kan være litt dårlig med parkeringsplasser nær badestedene som er nærmest sentrum, men flere av hotellene så ut til å ha bra med parkeringsplasser. Kjører du inn til sentrum så finnes det en stor parkeringsplass (med betaling) ikke langt fra restaurantene og de gamle gatene med små intime butikker som selger alt mulig “rart”.

Del med venner og kjente

Kommenter

Din epostadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er markert *

Inline
Inline