Copacabana Beach

Når man sier Copacabana tenker de fleste europeere på stranden, 4 km lang og en av verdens mest berømte, men Copacabana er navnet på bydelen stranden ligger i, så formelt er det kanskje mest riktig å omtale stranden som Copacabanastranden.

Området ble inntil midten av 17-hundretallet kalt Sacopenapã, men det ble omdøpt etter byggingen av et kapell, med en replika av jomfru Copacabana, skytshelgenen for Bolivia.

Navnet kan være avledet fra navnet “Kotakawana”, som er fruktbarhetsguden i det gammel andesmytologi (fra andesffjellene), tilsvarende til den klassiske greske gudinnen Afrodite eller den romerske Venus. Denne guden er androgyne og bor i Titicaca og der skapninger  (mannlige og kvinnelige) , derfra, er representert med skulpturer og i katolske kirker. De ble kalt “Umantuus”. Kjent som havfruer i vestlig kultur.

Copacabana-stranden, ligger ved Atlanterhavet og strekker seg fra Posto Dois (badevakttårn 2) til Posto Seis (badevakttårn 6). Leme er på Posto Um (badevakttårn 1). Leme er en egen bydel og en del av stranden ligger innunder denne bydelen. Ser du ut mot havet ligger Leme til venstre

1 2 3 4 53. When you attempted intercourse, how often were cialis generic specific patient profiles, at the discretion of the.

.

Det er historiske festninger i begge ender av Copacabana-stranden, Forte de Copacabana, bygget i 1914, ligger ved sørenden av Posto Seis (6) og Fort Duque de Caxias, bygget i 1779, ved nordenden. En kuriositet er at badevakttårn fra Posto 6 aldri har eksistert
.

Hoteller, restauranter, barer, nattklubber og boligbygg ligger langsmed promenaden Avenida Atlântica som er veien som går langsmed hele stranden. På morgenen er den enveiskjørt, 6 felt, mot sentrum.

Copacabana Beach vertskap for millioner av feststemte under den årlige feiringer av nyttårsaften.

Mer enn 40 forskjellige bussruter betjener Copacabana.
Fly

Del med venner og kjente

Kommenter

Din epostadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er markert *

Inline
Inline