Alter do Chão – Verdens vakreste strand?

Alter do Chão, 33km vest for byen Santarém, er best kjent for sin Ilha do Amor (kjærlighetsøya), en pittoresk øy med en hvit sandstrand som går rundt hele øyen som ligger rett utefor byen. Øya er spesielt flott når vannet er lavt (august til desember), med strandrestauranter og kjølig rolig vann gjør det øya til et flott sted å slappe av. Når det er høy vannstand i Amazonas er øya er mye mindre og noen ganger er den helt under vann
.
Ifølge den britiske avisen The Guardian, har Alter do Chão som er populært kjent som det brasilianske karibien, en av verdens vakreste ferskvannsstrender. Vi strekker oss litt lenger og påstår at stedet har en av verdens vakreste strender.

Alter do Chão er mye mer enn en strandby. Lagunene  (Lago Verde – Den grønne lagune) er hjem for utallige dyrearter og kan utforskes med kano eller stand-up paddle. Alter do Chão er også utgangspunkt for fantastiske båtturer til nærliggende skogsreservater, isolerte samfunn, og har en av de beste urfolkkunstbutikker i Amazonas-regionen.

Alter do Chão ligger ved en sideelv til Amazonas, Tapajós
. En 1.900 km lang elv som møter Amazonas elven ved byen Santarem (33 km mot øst). Tapajós er også en stor elv. Den “forsyner” Amazonas med 6% av alt vann som strømmer ut av elven, ut i Atlanterhavet.

Større fartøy seiler på store deler av Tapajós, men noen steder et godt stykke ut fra land, da det nær Alter do Chão er mulig å gå hundrevis av meter ut i elven, når det er lav vannstand (august til desember).

Fra stranden i Alter do Chão kan du leie en liten båt med fører og dra ut for å se etter ferskvannsdelfiner, Bota Rosa også kalt Amazonasdelfin.


Reiser du fra Norge vil du spare ca. 10.000 på billetten til Santarem hvis du kjøper billett Norge => Fortaleza, Fortaleza => Santarem, eller du kan reise via Rio de Janeiro og også spare ca. 10.000 i forhold til å søke etter bilett fra Norge til Santarem.

Del med venner og kjente

Kommenter

Din epostadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er markert *

Inline
Inline