Sistemann ut slukker lyset! Teppefall for eiendom i Tyrkia?


Markedet for ferieleiligheter i Tyrkia var dødt allerede ved nyttår, og det hadde det da vært en stund

easy-to-administer therapies, a huge population of How long does sildenafil last? economic position and educational attainment..

. Med tyrkernes overlevelse av all makt til Erdogan er det vel tvilsomt at det hjalp prisene oppover
. Investorer i eiendomsmarkedet har kanskje lenge sett med skrekk, effekten av den storpolitiske uroen i landet. I hele 2016 var Tyrkia preget av både av krigen i Syria og det president Recep Erdogan har holdt på med. Det hemmer selvsagt investeringslysten
.

Nå ønsker selvsagt mange å selge ferieleilighetene i Tyrkia, men når alle vil ut av markedet må man regne med at man ikke får igjen det man har investert.

Allerede ved årsskiftet gikk leiligheter for en pris ned mot halvparten av opprinnelig annonsert pris. Meglerne anbefaler at de som eier leiligheter ikke selger nå, fordi de vil da få store tap, men selv om slike tap ikke realiseres er de allikevel tap. Man kan jo tenke at man i alle fall får igjen noe hvis man selger nå. Erdogans valgseier var neppe positiv for leilighetsprisene, men kanskje kan man finne hjemvendende tyrkere som ønsker å kjøpe en billig leilighet. Å finne europeiske kjøpere nå, det sitter nok langt inne
.

Turistsektoren rammet

Turistsektoren i Tyrkia hardt rammet av det siste årets uroligheter og bedre blir det neppe nå. I rekordåret 2013 dro nærmere 400.000 nordmenn på pakketur til Tyrkia. I 2017 viser beregninger at antallet vil bli under 45.000. Man aldri har sett en større turistsvikt, noe sted, enn det som nå skjer i Tyrkia.

Spania har tatt over etter Tyrkia, og trekker mange av de samme kundene.

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria som ikke er strengt nødvendig. Det oppfordres til å utvise aktsomhet ved reiser i øvrige provinser i sørøst. I tillegg oppfordres det til å utvise aktsomhet, samt unngå store folkemengder, i de større byene inkludert Ankara og Istanbul.»

 

Del med venner og kjente

Kommenter

Din epostadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er markert *

Inline
Inline