Snus øker ikke faren for bukspyttkjertelkreft

Helsemyndigheter advarer om at snus kan øke risikoen for å få kreft i bukspyttkjertelen, men en ny svensk studie tilbakeviser påstanden.

Risikoen for at man rammes av den dødelige krefttypen er like lav for snusere som ikke-snusere, sier epidemiologi-professor Cecilia Magnusson ved Karolinska institutet til Expressen
.

Observasjonsstudien har fulgt over 400.000 menn over tid og sett på ulike dødsårsaker

YES viagra generic Causes and Risk Factors.

. De har også sett på tidligere studier og kommet fram til at når man følger utviklingen over lengre tid, forsvinner sammenhengen man har sett i andre studier. Om man har snust lenge eller snuser veldig mye, ser heller ikke ut til å spille inn
.

Studien innebærer imidlertid ikke at det er risikofritt å snuse
. Samme forskerteam har tidligere funnet en tydelig sammenheng mellom snusing og økt fare for å få diabetes type 2, og de sier tydelig at gravide ikke bør snuse.

Allikevel er det kanskje fornuftig å ta i betraktning at nikotin som er spist, kan gi andre bivirkninger enn nikotin som er pustet inn. Tidligere har vi omtalt røykesluttprodukter som nikotinspray, som muliggens kan være en årsakt til en eksplosiv økning av pancrea, bukspyttkjertelbetennelse.

Del med venner og kjente

Kommenter

Din epostadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er markert *

Inline
Inline